3vanigssang_polar620

Bygga en 3-våningssäng i en Polar 620 2,5, årsmodell 2000

Bakgrund

Detta är en beskrivning av hur jag byggde en 3-våningssäng i en Polar 620, årsmodell 2000, det borde gå att bygga det likadant i 2,5 GS modellerna från 560 och uppåt. Den utgångspunkten jag hade var planlösningen "Dubbelbädd"

 

Vill börja med ett stort tack till Polarvagnen som skickade mig ritning på väggen och golvvärmen, så jag viste var det gick att fästa sängen. Konstaterade att ritning för golvvärmen fanns med i instruktionsboken, när vi väl hade köpt vagnen

Först lite bakgrund:

Vi är en familj bestående av 2 vuxna och 4 barn, nu i åldrarna 6-13 år. Vi hade en Hobby 580 -82 som vi köpte för 4 år sedan, för att se om husvagnslivet var något för oss. Det var den vagnen vi hittade som hade sängplatser så att vi klarade oss till en rimlig prova-på päng. När vi haft vagnen några år, och konstaterat att husvagnslivet fungerar bra, var vi beredda på att investera lite mer pengar och vi viste lite om vad vi hade för önskemål i nästa vagn.

 

Tyckte att runt 100 000 kändes rimligt att lägga på husvagnen, med tanke på hur mycket vi använt den. Problemet var att det var svårt att hitta vagnar med sovplats för alla utan att bädda ner sittgruppen, konstaterade att det finns vagnar som har 3-våningssäng, vi var och kända på några nya så barnen fick provligga för att känna på om det kändes ok, men de vi hittade var för nya, så prislappen blev därefter. Då kom tanken att bygga sängen själv, hittade en Polar 620 med dubbelbädd och överslaf som var i bra skicka och till ett rimligt pris, så det var där resan började.