3vaningssang_polar620_4

Bygga en 3-våningssäng i en Polar 620 2,5, årsmodell 2000

Byggandet

Som material har jag använt 45x95mm reglar, som jag har sågat ner till 45x25mm reglar som större delen av sängen är byggd av.

Till understa sängen har jag snedsågat reglarna för att följa golvet, för infästning i golvet har jag återanvänt de infästningarna som intredningen var fäst vid.

 

Valde att använda den regeln som sitter mot bakstammen att ställa benet längst bak mot, och även skyddet mot elementet längst bak.

 

På bilden till vänster var första försöket för att slippa göra en vinklad kant på sängen, konstaterade att många tår skulle bli ledsna.

Nedan är reglarna i princip färdiga, när vagnen var riven upptäckte jag att det inte går att få ner något ben mellan väggen och elementet, så jag fäste 3 (2 på bilden) stående reglar för att

* Få en distans mellan väggen och sängen

* kunna sätta reglarna för sängen oberoende av var reglarna i väggen är placerade.

 

De stående reglarna är 45x35 för att sängen skall komma utanför fönsterramen

 

På nästa bild har även 4mm plywood skivor kommit på plats för att fungera som urrullningsskydd på de övre sängarna. Sängbotten är från Ikea, och är fasttkruvad på de två övre sängarna för att bidra till stabiliteten. På den undre ligger den lös för att det skall vara lättare att städa under.

 

Till höger är 2 bilder på hur den inre regeln sitter fast, den sista bilden visar hur gardinen kommer att vara när översta sängen är nedflyttad lite, sonen tyckte att det var lite för trångt längst upp